🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Aproape toată lumea obișnuia să aibă agrișe în grădină și, probabil, toată lumea avea cel puțin o sticlă de agrișe fiartă împotriva febrei în cameră. Acest fruct contine intr-adevar o multime de vitamine - C, E, B1-B6, oligoelemente - caroten, potasiu, calciu, magneziu, fier, siliciu, dar si multe pectine si fibre. Desigur, majoritatea acestor substanțe sunt crude, dar pierd doar o cantitate mică prin gătit.


Deci, ce face cu corpul nostru:

  • detoxifică organismul și elimină substanțele reziduale din intestine
  • actioneaza asupra constipatiei
  • are efect diuretic, are efect benefic asupra rinichilor
  • îmbunătățește metabolismul grăsimilor din organism și previne depozitarea excesivă a acestora
  • protejeaza si intareste vasele de sange si scade colesterolul
  • ajută la ateroscleroză
  • imbunatateste cresterea unghiilor si a parului
  • are efect calmant

Cum să-l crești
Agrișele sunt multe soiuri și soiuri, au fructe dulci sau acrișoare, spini mari sau sunt aproape fără ei, pot avea culori diferite - verde, galben, roșu până la violet, așa că depinde de preferințele tale. Cu siguranță vă vor sfătui în grădinărit bun. În caz contrar, agrișele sunt un arbust nepretențios chiar și pentru un cultivator începător. Nu-i place solul înmuiat, dar poate rezista atât la soare mai mare, cât și la umbra parțială. Agrișele se plantează din toamnă până în primăvară. Daca dorim sa ii pregatim un loc ideal, il vom planta intr-un loc luminos cu umbrire usoara. Solul trebuie să fie bine permeabil, asemănător humusului și suficient de umed. Se recomandă adăugarea de compost matur în groapa pregătită înainte de plantare. Plantam arbustul in sine la fel de adanc pe cat a crescut in pepiniera. Dacă agrișa este cultivată pe portaltoi, este necesar să îi adăugați suport, care ar trebui să se termine deasupra locului de vaccinare.

Compot de agrișe
Pregatim fructe coapte dar inca tari pentru conservare (nu trebuie sa fie prea coapte), pe care le curatam de tulpini si le spalam. Le putem străpunge cu o furculiță sau cu un ac pentru a nu crăpa în timpul gătirii. Le umplem cu pahare de gem si le turnam cu un amestec de apa si zahar - aproximativ 400 g la litru de apa. Sterilizați timp de aproximativ 10 până la 15 minute.