🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Perioada dintre Crăciun (de la Trei Regi) și Miercurea Cenușii, când au loc diverse petreceri și obiceiuri tradiționale, se numește carnaval.
Fasciștii au exprimat și o tranziție de la iarnă la primăvară. Erau cunoscute și măștile de carnaval - până în zilele noastre, copiii fac un carnaval în școli și grădinițe.

Ultimele zile au fost cele mai amuzante și mai distractive. Marți înainte de Miercurea Cenușii s-au copt conuri, slănină și cârnați. Basul a fost îngropat la ultima petrecere - trei bărbați deghizat în pastor, organist și om de biserică au făcut înmormântarea ultimei petreceri înainte de post. Fasciștii s-au încheiat marți la miezul nopții, când a început Miercurea Cenușii.

Reteta de conuri de carnaval
Avem nevoie de: 500 g faina simpla, 250 ml lapte, 1 ou, 3 galbenusuri, 1 drojdie, 4 linguri zahar pudra, 1 zahar vanilat, 4 linguri ulei, 4 linguri rom, un praf de sare si ulei de prajit

Adăugăm drojdie, o lingură de zahăr și puțină făină la 1 dl de lapte călduț. Se amestecă și se lasă să stea până când drojdia crește în dublu. Adăugați restul de lapte, ouăle, gălbenușurile și zahărul rămas într-un castron mai mare. Amestecam. Adăugați rom și ulei. Se lucrează treptat în făină cu un praf de sare. Hai sa amestecam aluatul, daca pare solid, mai putem adauga putin lapte. Se presară cu făină, se acoperă cu un prosop și se lasă să crească într-un loc cald.
Cand isi dubleaza volumul il asezam pe o tabla de lemn, pe care am presarat-o cu faina. Lasă-l să crească o vreme. Întindeți aluatul și tăiați roțițe mici cu o cană înfăinată. Vă lăsăm să mai acrițiți puțin.
Mai adaugam ulei in oala (conurile trebuie sa pluteasca), iar la cea fierbinte adaugam roti, pe care le facem o gaura in mijloc cu degetele. Prăjim pe ambele părți într-un orfevrar. Le impaturim pe un servetel pentru a aspira excesul de grasime.
Se presară conurile pudră cu zahăr pudră, se pune o lingură de dulceață în găuri.