🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Ceaiul negru este probabil cel mai faimos din țara noastră. Procesul de oxidare durează mai mult și, prin urmare, rămâne proaspăt mai mult timp. De asemenea, are o pregătire ușoară. Se toarnă la 100 ° C cu apă și se lasă la infuzat 2-5 minute, în funcție de efectele dorite. Dacă o lăsăm mai scurtă, are efecte stimulatoare, dacă este mai lungă, ajută la digestie. Dacă îl lăsăm să infuzeze, se va transforma și mai mult.


O altă opțiune este ceaiul verde. Frunzele sunt colectate imediat după derulare și nu are loc oxidarea. Ceaiul verde de calitate poate fi infuzat de mai multe ori. Prima și a doua preparare ar trebui să aibă loc la o temperatură a apei de 60 ° C și să se infuzeze 1-2 minute. A treia și a patra perfuzie cresc temperatura la 80 ° C și timpul de perfuzare la 3 minute. Dar atenție, frunzele de ceai ar trebui să fie infuzate din nou, în timp ce sunt încă calde. Aveți grijă cu ceaiul verde, însă conține multă cofeină.


Ceaiul alb este o altă opțiune. Este fabricat din frunze și muguri de ceai necoapte. Acest ceai este doar uscat, altfel nu sunt procesate, deci este delicat ca gust și mai dulce. Infuzia are o nuanță galben deschis până la galben-maroniu. Ceaiul alb conține cel mai mare număr de antioxidanți dintre toate ceaiurile. Se toarnă apă la 70 ° C și se infuzează maxim 3 minute.


Știm și ceaiuri de fructe sau plante. De fapt, acestea sunt ceaiuri în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu conțin frunze de ceai. Astfel, acestea sunt inundate cu apă la 100 ° C și levigate timp de 5-10 minute. Dintre aceste ceaiuri, de exemplu, ceaiul de măr de scorțișoară sau menta sau măceșul sunt populare.


Dacă nu suntem siguri, putem urma instrucțiunile de pe cutie atunci când pregătim un ceai specific sau putem obține informații atunci când îl cumpărăm în camera de ceai. Și acum, așezați-vă cu o ceașcă în mână pentru o activitate preferată.