🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Speciile răspândite în țara noastră, Chaenomeles japonica, Chaenomeles speciosa și hibridul lor Chaenomeles x superba sunt cultivate mai ales ca solitaire ornamentale în grădini. Cu toate acestea, le putem vedea și ca parte a gardurilor vii, deoarece sunt relativ dense. Deși sunt foioase, au frunze frumoase și strălucitoare în timpul verii și toamnei.
 
Ele cresc la o înălțime de 1 până la 1,5 metri (unele soiuri până la 2 metri) și în aprilie până în mai înfloresc cu flori frumoase în nuanțe de roșu. Este o plantă nepretențioasă, care poate rezista la înghețuri mari (-26 ° C). Este indicat sa-l plantati intr-o pozitie insorita, de preferat pe panta. Pansamentul necesită doar o medie.
 
Chaenomeles este străin, așa că este necesar să fie plantați mai mulți indivizi în grădină sau cartier. Fructul este o malva aromată, galbenă sau galben-verzuie, cu o dimensiune de aproximativ 4 până la 5 cm. Recoltarea are loc în septembrie și octombrie, când fructul devine galben intens.
 
Deoarece fructele aromate sunt destul de tari și acre, nu se consumă direct, ci se prepară, de exemplu, siropuri aromatice, piureuri, compoturi, dulcețuri, vinuri sau lichioruri. Sunt o sursă valoroasă de fibre și pectine, dar și vitamina C (50 - 100 mg / 100 g de fructe). Extractele lor aromatice sunt folosite ca aromă pentru înghețată și iaurt.
 
 
Din el putem face și ceai:
 
Avem nevoie:
1 fruct chaenomeles
frunze de mentă sau de salvie
apă clocotită
miere sau zahăr după gust
 
 
Chaenomeles bine spalate si feliate impreuna cu frunzele plantei pe care o iubim, turnam apa fierbinte si lasam la infuzat aproximativ 10 minute. Adăugați miere sau zahăr după gust.