🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Cultivare

 Se dezvoltă în habitate însorite și uscate, cu sol mai ușor, care lasă bine umezeala. În condiții ideale, poate rezista la temperaturi scăzute, dar atunci când este cultivat în locuri mai reci, trebuie acoperit. Plantele în ghivece trebuie lăsate să iernă în zonele adăpostite. Când este umed și greu, devine mai slab și își pierde mirosul. Nu trebuie să ne fie frică să maturăm cimbru. O tăietură adâncă este necesară primăvara și toamna după înflorire, altfel semnificativ lemnoasă și mai ușor de înghețat. De asemenea, vom sprijini formarea lăstarilor tineri prin întinerire regulată.

 Bucataria

 Cimbrul are un gust picant și o aromă plăcută. Merge bine cu rozmarin. Se foloseste la prepararea supelor de leguminoase, sau a supelor si sosurilor pe baza de rosii, de exemplu pentru pizza. Se adaugă în mâncărurile din carne și vânat deoarece ajută la digestia. Cu toate acestea, aparține și mâncărurilor de legume și salatelor, este marinată în oțet sau ulei.

 Sănătate

  •  actioneaza impotriva diareei, balonarii si inflamatiei tractului digestiv
  •  este antiinflamator
  •  eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor, protozoarelor intestinale și paraziților
  •  este excelent in tratamentul racelilor, tusei, durerilor de gat, infectiilor bucale
  •  este un excelent dezinfectant pentru plămâni
  •  ajută la infecțiile tractului urinar și vezicii urinare
  •  actioneaza ca un diuretic
  •  stimulează circulația sângelui și producția de globule albe
  •  promovează regenerarea celulelor pielii în timpul băii

 Ceai de cimbru

  •  2 lingurite de cimbru uscat (sau proaspat)
  •  1 cană apă
  •  miere sau zahăr după gust

 Îl preparăm ca un ceai clasic din plante. Infuzam aproximativ 10 minute si il bem inca cald.

 AVERTISMENT - cu totul cu moderație

 Nimic nu trebuie exagerat și așa este și cu utilizarea cimbrului pentru efecte vindecătoare. Consumul excesiv al acestuia poate determina o activitate crescută a glandei tiroide, de aceea utilizarea sa, mai ales sub formă de ceai, trebuie abordată cu moderație. Doza zilnică nu trebuie să depășească 10 g. Așa că nu trebuie să ne fie frică să-l folosim ca gargară, în baie sau ca condiment în bucătărie.