🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Coada șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă larg răspândită care crește în pajiști necosite, grădini, dar și în desișuri din mai până în septembrie. Colectăm flori și frunze în zilele însorite și le uscăm într-o cameră bine ventilată sau într-un recipient cu găuri.

Substanțele active conținute în șoricel sunt, de exemplu, ulei esențial, bitter, colină, taninuri, apigenină, substanțe mucilaginoase, inulină, acizi, uleiuri esențiale, flavonoide, azulenă, carbohidrați, fibre.

Efectele și utilizările sale

Are efecte antispastice și diuretice, ajută la durerile vezicii biliare și problemele menstruale. Are efecte antiinflamatorii. Îmbunătățește digestia, ameliorează crampele stomacale, este excelent pentru arsuri la stomac.
Ceaiul este potrivit pentru tulburări de digestie, stomac, ficat, bilă, pentru a susține pofta de mâncare, a ameliora balonarea și hipertensiunea arterială.

Baia de șezut ajută la tulburări menstruale, hemoroizi, mâncărimi vaginale.Ca cataplasmă este excelentă pentru leziuni, doar se aplică pe răni, îmbunătățește vindecarea și are efecte antiinflamatorii, ameliorează durerea de la varice.

Ceai

1 lingurita de ierburi
250 ml apă

Se toarnă apă clocotită peste planta uscată și se lasă la infuzat timp de 8-10 minute. Bea acest ceai fierbinte de 2 ori pe zi, de preferat la o ora dupa masa. Pentru uz extern (comprese, curățarea tenului gras), putem adăuga mai multe ierburi.

Dar totul se aplică întotdeauna cu moderație - utilizarea excesivă poate provoca dureri de cap și letargie. Nu trebuie utilizat de femeile însărcinate și de persoanele care suferă de bradicardie, au probleme de coagulare a sângelui sau care suferă de boli de rinichi.