🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Dacă ai plantat căpșuni, trebuie să fi observat că căpșunile mai bătrâne produc mai puțin și fructele lor sunt mai mici. Este necesar să reînnoiți patul de căpșuni cu plante noi. Căpșunile sunt înmulțite folosind plante târâtoare fiice care cresc din planta originală. Ele pot crește până la o lungime de până la 1,5 m și pot crea până la 5 plante noi la această lungime. Cu toate acestea, primele două plante care cresc din căpșunul-mamă sunt cele mai potrivite pentru transplant. Dacă răsadurile au format deja rădăcini, le putem planta direct în sol. Dacă nu au suficiente rădăcini, este bine să le transplantați într-o cutie. Alte plante târâtoare fiice din căpșuni trebuie tăiate, astfel încât să nu îngreuneze planta în mod inutil.


Plantăm noi plante într-un pat pregătit, de preferință într-un loc însorit. Inima plantei nu trebuie acoperită cu pământ, dar și rădăcinile trebuie să fie suficient acoperite pentru a nu îngheța iarna. Poti folosi plantatii clasice pe rand, crescand in tesatura, dar si plantatii cu paturi de flori. Este necesar ca zona să fie eliberată de buruieni și ca noile plante să aibă suficientă udare până la rădăcini.


Fertilizarea începe primăvara (doar arboretele existente) și apoi după recoltare. Îngrășămintele speciale pentru căpșuni sunt potrivite.