🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Pentru ca legumele și fructele să reziste atâta timp cât tocmai sunt smulse din copac sau culese de pe pământ, trebuie să avem grijă de depozitarea corespunzătoare. Cei care au posibilitatea de a depozita fructele in pivnita sub nivelul solului au un avantaj. În aceste zone, temperatura este menținută constantă și nu scade sub punctul de îngheț. Totuși, sunt potrivite și alte spații, de exemplu un garaj neîncălzit, cămară sau verandă. Chiar și aici, însă, este necesar să aveți grijă de o temperatură constantă. Pentru legumele rădăcinoase, temperatura ideală este între 4 - 12 °C, iar pentru fructe precum perele și merele peste punctul de îngheț până la 5 °C. Umiditatea aerului ar trebui să fie în jur de 80%, astfel încât recolta să rămână proaspătă pentru o lungă perioadă de timp.


La depozitarea recoltei pentru iarnă, este, de asemenea, necesar să alegeți soiul potrivit și momentul potrivit pentru recoltare. Fructul nu trebuie cules prea devreme pentru a avea gustul potrivit, nici prea târziu, deoarece ar începe să putrezească mai repede. De asemenea, fructele și legumele nu trebuie depozitate în aceleași zone, deoarece se pot afecta reciproc. De exemplu, depozitarea mai lungă a merelor cu morcovi le poate schimba gustul.

Primul pas în pregătirea pentru depozitare în sine ar trebui să fie dezinfectarea spațiului. Mai ales in cazul pivnitelor, unde aerul este foarte umiditate si deci exista posibilitatea aparitiei mucegaiului, este necesara curatarea si dezinfectarea tuturor zonelor inainte de depozitarea noii recolte. Începem cu curățarea - măturăm podeaua, măturăm pânzele de păianjen și scăpăm de insecte și slims. Apoi trecem la dezinfecția propriu-zisă. Putem folosi, de exemplu, o soluție de praf de var și apă, fitiluri cu sulf sau folosim un aparat de curățat cu abur și dezinfectăm cu abur fierbinte.


Dacă am terminat cu zonele de depozitare, este bine să pregătim cutiile și lăzile precum și rafturile și rafturile pe care vor fi așezate. De asemenea, este o idee bună să le curățați și să le dezinfectați sau să le sterilizați, astfel încât să nu rămână nici aici spori de mucegai. Dacă aveți lăzi de plastic, nu trebuie să vă fie teamă să folosiți din nou un aparat de curățat cu abur, dar puteți folosi și oțet obișnuit, de exemplu. Incercam sa depozitam fructele in asa fel incat sa nu fie invinetite in timpul transportului in cutii si incercam sa le depozitam intr-un singur strat pentru a le verifica usor pe timpul iernii si a arunca bucatile indoite.

Puteți găsi oferta noastră de lăzi aici.