🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Frunza de dafin provine din regiunea Asia Mică, este răspândită în întreaga Mediterană. Coroana de dafin a fost un simbol al victoriei în cultura antică și de la început a avut utilizări în principal decorative. A fost folosit ulterior la prepararea meselor sau presat cu ulei.

Această plantă conține vitaminele A, C, oligoelemente - fier, potasiu, calciu și magneziu. Îmbunătățește digestia - ajută la ameliorarea durerilor abdominale, răsuciri cu flatulență, balonare, constipație și diaree, are un efect diuretic slab. Frunza de dafin conține enzime care ajută la descompunerea proteinelor și la digerarea mai rapidă a alimentelor.Ameliorează problemele respiratorii - are efecte antibacteriene puternice, uleiurile sale esențiale sunt folosite în unguente pentru compresiile toracice sau sunt folosite pentru abur. Dafinul are si multe alte efecte precum: protejeaza inima, efecte antiinflamatorii, imbunatateste sanatatea parului, ajuta la diabet, reduce anxietatea si stresul, curata organismul de toxine. Cu toate acestea, nu îl folosim în doze mari.

Cum să-l crești acasă
Dafinul nu tolerează înghețurile, așa că în condițiile noastre se cultivă în ghiveci. Plantei îi plac locurile însorite cu udare abundentă, dar nu solul înmuiat. Este indicat să puneți un strat de drenaj bun în ghiveci și să îl plantați într-un substrat comun pentru plantele de apartament. O putem creste pe balcon sau vara din primavara pana vin primele ingheturi. Plantele mai vechi de 10 ani pot rezista la înghețuri mai blânde și pot fi plantate într-o grădină într-un loc cald.

Ceai cu foi de dafin
5-6 bucati de frunza, 500 ml apa, miere, jumatate de lamaie sau chiar portocala
Se spală bine foile de dafin, se fierb cu apă aproximativ 2 minute. Se lasa deoparte si se lasa sa stea inca 20 de minute, apoi se strecoara ceaiul printr-o sita.