🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Cunoscutul gard din lemn este un clasic constant pe care un maestru inteligent îl poate câștiga pentru bani puțini. Totuși, pentru a rezista mult timp, este necesar să investești în ea în mod regulat, mai ales timp și puțini bani. La fiecare 5 ani, trebuie să aibă loc întreținerea sa generală - repararea pieselor deteriorate, tratarea suprafeței și impregnarea sau acoperirea nouă.


Gardul de plastic este o altă opțiune. Nu putrezește și nu se corodează, așa că rezistă foarte mult timp fără modificări suplimentare și întreținerea lui este foarte simplă. Are multe modificări și modele posibile - de la simple panouri până la imitații de gard viu sau iarbă. Este adesea folosit ca margine pentru gazon și paturi de flori.


Toată lumea știe și gardul de sârmă. Avem multe variante de plasă din care să alegem pe care le putem folosi. O categorie mare este formată din plasă galvanizată, care este mai ieftină, dar este necesar să le vopsiți și plasă acoperită cu plastic, care nu este doar galvanizată, ci și acoperită cu un strat de plastic. Utilizarea sa este versatilă, dar nu oferă nicio protecție față de lumea exterioară sau vreo protecție împotriva zgomotului. Pentru a crește bariera vizuală, se poate folosi o plasă de ecranare sau o prelată, care se extinde peste gard în sine și poate avea o permeabilitate de obicei de 50-90%.


Un gard viu este o opțiune ideală dacă aveți nevoie de protecție împotriva zgomotului și a ochilor trecătorilor, dar este foarte dificil și consuma mult timp. Este necesar sa o ingrijiti, sa o taiati si sa o modelati astfel incat sa isi indeplineasca functia cat mai repede si cat mai mult timp. Este adesea folosit un gard din tuia sau tisa, care nu cade și, prin urmare, va servi chiar și iarna. Cu toate acestea, dacă doriți să folosiți și gardul viu, acestea pot fi plantate și din tufiș aronia sau din lemn similar.


Gardurile din piatra sau zidarie au un pret de achizitie foarte mare, dar au avantajul unei intretineri aproape nule.