🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Dacă aveți o grădină plină de mere, veți face totul.


Compot de mere

mere
300 - 400 g zahăr cristal (în funcție de aciditatea merelor)
scorțișoară întreagă
cuișoare întregi
1 l de apă
o pereche de mure sau coacăze sau alte fructe roșii


Curățăm merele, le tăiem în bucăți și le punem în sticle. Vom pregăti o infuzie de apă fiartă și zahăr. Putem adăuga puțin rom la infuzie, astfel încât merele să se strice mai puțin. Infuzia trebuie să fie suficientă pentru 4 sticle de 7 dl. Adăugați o bucată de scorțișoară, 3-4 cuișoare și puțin fruct roșu în vârful fiecărei sticle. Merele se înroșesc frumos când sunt încărcate. Umplem treptat sticlele cu infuzie dintr-o dată. Dacă ne lipsește puțină infuzie în fiecare sticlă, umpleți-le doar cu apă fiartă. Sterilizați sticlele timp de 20 de minute la 85 ° C.

Urzica mărului

1 cană de făină simplă
2 căni de făină semi-grosieră
2 oua
1 unt
1 cană zahăr
praf de copt
mere, scorțișoară și zahăr


Facem un aluat neted din făină, zahăr, unt, ouă și praf de copt. Punem deoparte o treime din aluat și întindem două treimi și le așezăm pe o foaie de copt. Curățăm merele și le râdem grosolan. Adăugați zahăr și scorțișoară după gust și puneți-le pe aluat. Întindeți o treime din drum și tăiați fâșii din care formăm o grilă peste mere. Se coace la cuptor la 180 ° C până se rumenesc.

Mâncare pentru copii cu măr cu budincă


5 kg de mere curățate
150 ml apă
3 pachete de budincă


Mai întâi fierbem merele curățate în apă, apoi le scurgem și le amestecăm. Lăsați apa din mere să se răcească, amestecați budincile în ea, astfel încât să nu avem bulgări și lăsați-o să fiarbă. Adăugați treptat merele amestecate în budincă. Dacă merele nu sunt suficient de dulci, putem adăuga și zahăr. Se amestecă, se lasă deoparte și se completează în sticle pregătite. Închideți sticlele și sterilizați la 80 ° C timp de 20 de minute.


Drojdie

Pentru fermentare folosim doar fructe sănătoase, coapte până la coapte. Fructul trebuie zdrobit. Avem grijă ca frunzele, ramurile, iarba și alte impurități să nu intre în drojdie. La fructele zdrobite se pot adăuga și compoturi neutilizate (care nu sunt mucegăite) cu un conținut de zahăr. Se recomandă adăugarea a 1 kg de zahăr la 100 l de drojdie, pe care o dizolvăm anterior în 2 până la 3 litri de apă caldă și amestecăm. Se toarnă drojdia cu apă potabilă de calitate. Apa expulzează aerul din fructele măcinate și zaharurile sunt spălate în apă, îmbunătățind astfel mediul de drojdie. Drojdia complet pregătită nu trebuie să depășească 4/5 din volumul recipientului.
La fermentare, este necesar să se mențină o temperatură de la 15 ° C la 20 ° C, apoi drojdia este gata în 4 până la 6 săptămâni. La început amestecăm drojdia, dar în timpul fermentării nu interferăm cu drojdia.