🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Forma mai complicată are un alt motiv decât cei enervanti cu bricolaj. O zonă de contact mai mare înseamnă mai puține posibilități de rupere a canelurii. Daca dorim ca surubelnita sau atasamentul potrivit sa se descurce cu un surub, este bine sa fim atenti la marcarea surubelnitelor si a biturilor de surubelnita. Și, desigur, capul șurubului. Există diverse forme noi care sunt folosite din ce în ce mai mult (torx - stea, hexagon, pătrat, Tri Wing - trei caneluri), dar șuruburile cu cap „în cruce” sunt încă cele mai folosite. Dar nu mai sunt cele obișnuite, șanțuri unite într-o cruce - o simplă cruce - ci o cruce completată cu crestături intermediare.

Cunoaștem două tipuri de bază de șurubelnițe Phillips - PH (Phillips) și PZ (Pozidrive). Capul șurubului trebuie să se potrivească cu ele. La înlocuirea șurubelnițelor, șurubul se poate deteriora. De cele mai multe ori, nu putem deșuruba pur și simplu capul șurubului.

  • PH (Phillips): Este o cruce simplă în capul șurubului. Pentru strângere, folosim o șurubelniță sau un pic marcat PH. Suprafața de aterizare este în formă de pană.
  • PZ (Pozidrive): Crucea de bază este completată cu crestături intermediare. Acestea asigură o mai bună distribuție a forței în timpul strângerii. În același timp, șurubelnița ține mai bine șuruburile în cap. Suprafața de aterizare este paralelă.

Așa că data viitoare când asamblați mobilier sau strângeți șuruburi pe scaune, încercați să vă uitați la capul șurubului și veți ști imediat ce șurubelniță să folosiți. Credem că nu veți distruge din nou niciun șurub sau șurubelniță.

  Oferta noastră de șurubelnițe o găsiți AICI. Oferta noastră de șuruburi găsiți AICI.