🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Adventul este o perioadă de patru duminici înainte de 25 decembrie (de obicei nu sunt patru săptămâni întregi). Cuvântul advent provine din latină (adventus) și se traduce prin „sosire”. În această perioadă, creștinii se pregătesc pentru venirea lui Hristos – ei comemorează nașterea lui la Betleem, dar se pregătesc și pentru a doua lui venire. Ar trebui să fie un timp de post când creștinii renunță la petrecerile zgomotoase și nu au loc nunți. De aceea, petrecerile catare se țin înainte de începerea ei și imediat după încheierea lui, la sărbătoarea Sf. Stefan, Stefan discoteci si baluri. Prima duminică a Adventului poate cădea într-o zi cuprinsă între 27 noiembrie și 3 decembrie, iar ultima, a patra duminică, poate fi publicată pe 24 decembrie.
Din istoria Adventului avem mențiuni despre slujbele adventiste încă din secolul al V-lea la Ravenna și în secolul al VI-lea la Roma. Numărul de duminici a variat și Adventul a fost sărbătorit cu 4 până la 6 duminici înainte de Crăciun. Papa Grigore cel Mare a stabilit un număr clar de 4 duminici. Fiecare duminica adventului avea propriul nume popular: fier, bronz, argint și aur. Mai presus de toate, multe tradiții și obiceiuri sunt asociate cu Advent.
Unul dintre aceste obiceiuri este și aprinderea lumânărilor pe o coroană de Advent. Unul este incendiat în fiecare duminică de Advent. În sens creștin, ei simbolizează pe Hristos - lumina lumii. Trei lumânări ar trebui să fie violet și una roz, care este aprinsă în a treia duminică a Adventului. Violet este culoarea postului, iar rozul indică bucuria că Adventul se apropie de sfârșit.Calendarele de Advent includ și calendare de Advent, fie pentru copii, fie pentru adulți. Copiii scad din ele câte zile mai rămân până la Crăciun și cadouri. Cu toate acestea, nu există limite pentru fantezie și chiar și adulților le place să se înconjoare cu o atmosferă de Crăciun și să se bucure de mărunțișul sau de ciocolată.

Și pentru a-l face să miroasă bine în casă, putem coace turtă dulce acasă:

  • 500 g faina
  • 150 g zahar macinat (praf)
  • 3 linguri miere
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 1 lingurita condiment turta dulce
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Pune faina, zaharul, condimentele intr-un bol. Adăugați ouăle, untul moale, mierea și bicarbonatul de sodiu. Prelucram aluatul si adaugam faina la nevoie. Odată ce aluatul este unit, îl împăturim pe o planșă și îl pregătim astfel încât să fie destul de strălucitor. Lăsați aluatul să se odihnească la frigider pentru cel puțin două ore, de preferință până a doua zi. Se ruleaza apoi aluatul pe o farfurie infainata fin si se modeleaza diverse forme. Le asezam pe o tava de copt. Coaceți la 170 ° C timp de aproximativ 7 până la 10 minute. Dupa ce scoatem turta dulce stropim albusurile sa straluceasca frumos.Lasam sa se raceasca si putem orna cu albusurile pe care le pregatim amestecand zaharul macinat lucios cu unul albus intr-un bol.