Stil de viață și rețete

Anason stelat
Anasonul stelat este un condiment aromat adăugat turtă dulce sau vin fiert. Forma sa unică de stea cu opt colțuri îl predispune și ca decor parfumat. Acest condiment este interesant și pentru efectele sale asupra sănătății umane.

Tonul răspândit
Aroma de cafea, pâine proaspătă și ton se întinde. Un mic dejun frumos și simplu este pe masă în câteva minute.

Pomelo
Pomelo este un fruct asemănător grapefruitului care poate fi găsit în aproape orice magazin. La fel ca toate citricele, pomelo contine si vitamina C, pe care organismul nostru nu o poate produce in mod natural si trebuie sa o obtinem din alimente, dar contine si multe alte substante benefice pentru sanatate.

Biluțe simple de nucă de cocos
Coacetul de dinainte de Crăciun se apropie încet de sfârșit. Totuși, dacă doriți să completați încă o prăjitură simplă de nucă de cocos, puteți face, de exemplu, bile de cocos cu doar trei ingrediente.

Római fazék
O tigaie neglazuită, cunoscută și ca oală romană sau bol roman, este un ajutor excelent pentru prăjirea sănătoasă a cărnii și a legumelor. Nu aveți nevoie de grăsime adăugată când coaceți. O preparare puțin mai complicată și o coacere mai lungă vă vor răsplăti cu o delicatesă sănătoasă. Puteți citi cum să aveți grijă de el și cum să coaceți pe el chiar aici.

Porumbarul (Prunus spinosa)
Porumbarul este un arbust raspandit in tara noastra, care infloreste frumos cu flori albe primavara. Toamna, ne va binecuvânta cu fructe foarte amare, dar foarte sănătoase. Aceste fructe de toamnă sunt adesea culese abia după primele înghețuri pentru a le face mai dulci și sunt folosite pentru a face vin excelent, lichior, dar și, de exemplu, un decoct sănătos.

O reteta pentru o supa simpla de praz
Ce voi găti din nou? O întrebare frecventă care neliniștește multe gospodine. Iată o rețetă pentru o supă simplă de praz.

Oala pentru suc - un ajutor excelent
Vremea uscată și rece care domnește toamna este asociată cu gripa și sezonul rece. Avem însă și sezonul recoltării fructelor, care este cel mai bun luptător împotriva bolilor. Prin introducerea fructelor sub diferite forme în alimentația noastră, furnizăm organismului multe vitamine. Un storcator cu abur este o optiune pentru a le adauga in meniul zilnic.

Reteta de condimente lichide de casa
Leuștean este un excelent ajutor în prepararea supelor și a sosurilor. Este o plantă excelentă și ușor de cultivat pe care nu trebuie doar să o uscăm sau să o înghețăm pentru a rezista toată iarna. Pentru a profita de gustul său picant, este o idee bună să faceți un condiment lichid de casă. Oricine poate face această rețetă simplă și folosește doar ceea ce este acasă.

Cum se gătește porumbul
Porumbul fiert se vinde la tarabele din piata sau la obiectivele turistice. Cu toate acestea, puteți face această delicatesă excelentă și acasă. Chiar și copiii îl adoră datorită gustului său dulce. Este un răsfăț excelent și sănătos pentru zilele de vară, care te va ține sătul ore întregi.

Uscarea ciupercilor chiar și într-un spațiu mic
Dacă îți plac ciupercile și culesul ciupercilor, cu siguranță te vei gândi la depozitarea lor viitoare. Una dintre cele mai bune soluții este să le uscați și să le aveți la îndemână tot timpul anului. Dacă aveți mai mult spațiu, nu este nicio problemă cu uscarea. Dar dacă locuiești într-un apartament mic? O plasă de uscare poate ajuta.

Ai probleme cu somnul? - Te va ajuta ceaiul de banane
Fructul binecunoscut, care este o gustare excelentă, nu doar pentru copii, va ajuta și la adormire. Un ceai simplu și gustos, care are multe substanțe benefice organismului, poate ajuta la depresie, nervozitate și, de asemenea, la somn liniștit.

Leuștean
Leuștean este o plantă care are multiple utilizări și se va descurca bine în orice grădină sau chiar într-un ghiveci mai adânc. Se foloseste in bucatarie ca condiment pentru supe, sosuri si salate, dar si pentru efectele sale medicinale sub forma de ceai sau decoct pentru probleme digestive.

Coada șoricelului
O știm din pajiști și grădini necosite - Coada șoricelului. Această plantă de obicei neobișnuită ajută în multe feluri. Frunzele și florile sale uscate sunt un miracol pentru digestie, probleme ale femeilor, dar și pentru sângerarea gingiilor. Așa că nu uita să iei un coș cu tine la plimbare și să aduni acest medicament.

Nu este o geantă ca o geantă
Subiectele ecologice sunt foarte importante în zilele noastre, și nu numai promovarea lor teoretică, ci și aplicarea lor în viața practică. Unul dintre aceste subiecte este folosirea pungilor de cumpărături din plastic sau bumbac. În urmă cu câțiva ani, am auzit doar de genți din material textil. Cu toate acestea, ultimii ani și studiile arată o altă dimensiune a acestei probleme.

O reteta simpla de briose
Un fursec simplu și delicios, fără cântărire, pe care îl poate face oricine. Dacă vrei să angajezi chiar și bucătari mici, nu există o opțiune mai bună. Această bunătate pentru cafea sau cacao este gata în jumătate de oră și este ușor să o adaptezi imaginației tale.

Cum se face praf de spălat?
Cei mai mulți dintre noi încercăm să trăim măcar puțin ecologic și probabil că toată lumea vrea să salveze ceva. Începe cu sortarea deșeurilor, continuă cu folosirea propriilor grădini sau cumpărarea alimentelor din surse locale, iar următorul pas ar putea fi folosirea propriei tale praf de spălat. Producția sa nu este deloc dificilă, este ieftină și ecologică și va înlocui perfect pudrele de spălat din magazin.

O rețetă simplă de castraveți conservați
Serele și serele cu folie sunt verzi - sunt pline de castraveți. Zece kilograme de castraveți se curăță, se spală, se gătesc toată ziua, dar măcar s-a făcut. Sau trei sticle de castraveți din sera de acasă sunt închise la fiecare două sau trei zile. Această rețetă simplă este potrivită pentru ambele tipuri de prelucrare a castraveților.

Mojito
Mojito este probabil una dintre cele mai faimoase băuturi de vară. Este foarte popular pentru simplitatea și gustul său răcoritor. Patru ingrediente de bază și câteva minute de pregătire sunt suficiente. Interesantă sunt și schimbarea sa de vară cu pepene galben și varianta fără alcool pentru șoferi.

Soc negru
La începutul verii, o vedem și o simțim la fiecare pas. Baza neagra infloreste cu frumoase flori albe, care degaja un parfum inconfundabil, este folosita ca arbust ornamental dar si ca planta medicinala.

Înghețată cu căpșuni
Încep zile pline de căldură, soare și căpșuni care se coace. Capsunile dulci si sanatoase sunt o delicatesa excelenta in prajitura, compot, budinca sau direct de mancat. Cea mai bună dintre ele este înghețata de casă.

Ziua Mondială a Pământului
Pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a Pământului. În această zi, încercăm să ajutăm planeta noastră să fie frumoasă pentru generațiile viitoare. Ar trebui să ne gândim ce putem face pentru ea și, prin urmare, pentru noi.

Sos bechamel
Sosul bechamel, bechamel sau bechamel este un sos alb de renume mondial care aparține nu numai bucătăriei franceze. Poate face magie din câteva ingrediente pe care gospodina le are mereu în bucătărie.

Cimbru - pentru bucătărie și pentru sănătate
Cimbrul, o înghițitură de cimbru, este un condiment binecunoscut folosit în bucătărie la grătar sau la pregătirea vânatului. In gradina il regasim ca o jumatate de arbust parfumat care creste in habitate insorite, uscate, cu sol usor sau este cultivat in ghivece pe balcoane si pervazuri, astfel incat gospodinele sa aiba mereu la indemana aceasta minunata planta. Știați că rășina de cimbru este folosită și ca tămâie în ceremoniile religioase? Dar are și efecte uimitoare asupra corpului nostru.

Galuste bryndza de casa
Gustul excelent ne atrage la găluște bryndza. Pe piață sunt disponibile produse semifabricate, pe care trebuie doar să le arunci în oală, dar cartofii de casă sunt cei mai buni.

Untură de casă (partea 3) - folosirea zgurii
Am realizat un excelent unguent de casă pentru pâine, gulaș sau articulații dureroase cu mușețel. Mai trebuie să procesăm nisip.

Untură de casă (partea 2) - utilizare
Într-un articol anterior, am aflat cum și de ce să-ți faci singur untura. Astăzi vă vom arăta cum să-l utilizați.

Untură de casă (partea 1)
Unguentul de porc era o dată în fiecare casă. Oamenii l-au mâncat aproape în fiecare zi. Este un produs care poate fi păstrat excelent și nu se strică. În vremurile volatile de astăzi, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, este bine să avem această mâncare în cameră. Poate înlocui untul și uleiul, fie că se coace, se gătește sau se vopsește pe pâine. Cu diverse ierburi, are și un potențial mare de utilizare în tratamentul diferitelor boli.

Imping acasă
Genunchi, picioare, piele și cap de porc - nu tocmai cele mai atractive lucruri de mâncat, dar strămoșii noștri au putut profita de toate.

Carnavalul nostru s-a terminat
Perioada dintre Crăciun (de la Trei Regi) și Miercurea Cenușii, când au loc diverse petreceri și obiceiuri tradiționale, se numește carnaval.

Ce zici de caramel
O mică „mare” sperietură a bucătăriei. Și câteva rețete despre cum să te întorci cu caramel.

Agrișe - o alegere clară
Coacăzul agrișului este un arbust binecunoscut în țara noastră, ale cărui fructe probabil au fost consumate de aproape fiecare dintre noi. Este o sursă excelentă de vitamine și fibre, așa că dacă te gândești la ce să mai plantezi în grădină, asigură-te că nu o uiți.

Frunza de dafin
Frunza de dafin sau dafinul este un condiment binecunoscut pentru fiecare bucătar. Dar știați despre efectele sale vindecătoare? Și că o poți crește acasă într-un ghiveci?

Cum se coace castane?
Pentru mulți oameni, iarna și Crăciunul includ și castane prăjite. Această mâncare gustoasă dar și sănătoasă poate fi coaptă acasă la cuptor și nu este atât de complicat.

Venire
Adventul ar trebui să fie o perioadă de încetinire și de pregătire pentru Crăciun, care este o sărbătoare specială atât pentru credincioși, cât și pentru necredincioși. La urma urmei, toată lumea încearcă să le supraviețuiască în pace și dragoste, într-o casă ordonată, frumos decorată, plină de oameni pe care îi iubesc. Dar ce înseamnă cuvântul advent și care este istoria lui?

Cum să acoperiți corect masa festivă?
Uneori, decorul formal al mesei este ca o sperietoare, dar ar trebui să ne ușureze viața și să ne ajute să evităm, de exemplu, petele sau cănii sparte atunci când mâncăm.

Uluitor.ro reciclează și el
Să ne protejăm pământul pentru copiii noștri.

Ceai, ceai, ceai
Ceaiul nu este ca ceaiul. Verde, negru și alb sunt ceaiuri făcute din arbore de ceai și diferă în ceea ce privește timpul de oxidare și recoltarea frunzelor. Și toată lumea se pregătește în alte moduri pentru a fi la fel de gustoase și cele mai benefice pentru corpul nostru.

Grădina plină de mere (partea 2)
Depozităm cele mai frumoase și nedeteriorate mere, dar ce-i cu celelalte? Compot, mâncare pentru bebeluși, tort sau drojdie?

Plectranthus amboinicus
Perioada unui nas plin se apropie, așa că haideți să ne uităm la această plantă nesigură.