🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Anasonul stelat este un condiment binecunoscut care crește ca fruct pe un copac care crește până la o înălțime de 7-11 metri. Fructele sunt culese înainte de coacere și apoi uscate la soare pentru a se întări. Se caracterizează printr-o formă distinctă de stea, o culoare roșu-portocalie și o aromă pătrunzătoare.
 
 
 
 
Anasonul stelat conține proteine, carbohidrați și fibre valoroase. Este o sursă de o gamă întreagă de minerale și oligoelemente precum fier, magneziu, zinc, mangan, seleniu și cupru. De asemenea, conține acizi grași omega 6, vitaminele A și C și acid folic sau pantotenic.
 
 
 
 
Anasonul stelat are efecte antiseptice și antivirale și acționează ca un antioxidant. Este un mare ajutor în lupta împotriva radicalilor liberi și pentru susținerea imunității. Are un efect pozitiv asupra procesului de digestie.
 
 
 
 
Anason stelat
 
  • are efecte antibacteriene
  • este bogat in antioxidanti
  • are proprietăți antifungice
  • ajută la combaterea gripei
  • mentine o digestie sanatoasa
 
 
 
 
Anasonul stelat măcinat poate fi folosit în gastronomie pentru a aroma carne și cartofi copți sau pentru a aroma sosurile și sosurile. Este adesea folosit pentru a aroma gemuri, siropuri, lichioruri și marmelade.
 
 
 
 
Ceai de anason stelat
 
 
 
 
  • 1 lingurita de anason stelat macinat
  • 250 ml apă
  • Miere, scorțișoară, lămâie după gust
 
 
 
 
Se toarnă apă fierbinte peste anasonul stelat și se lasă la infuzat aproximativ 7 minute. Ceaiul se bea cald. Poate fi aromatizat cu miere, un praf de scortisoara sau lamaie. Sprijină imunitatea în lunile de iarnă, ajută la congestie, dar și la durerile articulare și indigestie.