🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Există diferite pahare pentru diferite vinuri. Acest lucru se datorează faptului că forma corectă a paharului poate sublinia aroma, culoarea și gustul băuturii. Tija înaltă pentru ținerea paharelor ajută la prevenirea transferului de căldură de la mână la băutură.


Vin alb

Paharele de vin alb au un pahar mai mic (partea superioară a paharului), astfel încât vinul să se oxideze mai puțin dar în același timp să-și elibereze toate aromele. Tija este de obicei mai scurtă decât paharele de vin roșu.

Vin roșu

Paharul în care se servește vinul roșu are un pahar mare, care accelerează oxidarea și netezește complexitatea gustului și a aromei, deoarece vinul roșu tinde să fie mai gros și mai aromat. Au o tulpină mai lungă decât paharele de vin alb și se îngustează spre margine pentru a direcționa aroma vinului direct către nas, sporind experiența de băut.

Vin spumant

Pentru șampanie sau vin spumant, avem mai multe opțiuni de pahare - „Flaut”, „Lalea” și „Farfurioară”. Cel mai adesea, se folosesc pahare înguste cu un pahar înalt, ceea ce ajută la păstrarea bogăției băuturii. Există o mică crestătură în partea de jos a paharului, care susține creșterea constantă a bulelor. Ochelarii „Flaut” sunt înalți, drepti și zvelți, bolul îngust stă pe o tulpină lungă. Paharele „Tulipán” au o cupă mai lată decât un flaut, care se îngustează puțin spre vârf. Paharele „farfurioare” erau populare la începutul secolului al XX-lea. Au un pahar larg și puțin adânc, așa că bulele scapă mult mai repede din băutură, buchetul de vin se dezvoltă rapid, dar și se estompează rapid.

Puteți găsi gama noastră de pahare de vin aici.

Puteți găsi gama noastră de pahare de șampanie aici.