🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Caramelul nu este altceva decât zahăr obișnuit încălzit la o temperatură ridicată. Are un gust excelent și va aroma întreaga noastră bucătărie, dar există câteva principii de urmat atunci când gătiți. Cel mai important lucru este probabil să aveți suficient timp și răbdare. Este necesar să-l amestecați constant și să aveți grijă să nu-l ardeți. Un alt sfat bun este să-l cucerești într-o oală mai mare cu o lingură lungă.

Dacă aveți nevoie de caramel tare, translucid, aveți nevoie doar de zahăr și puțină apă. Cu toate acestea, trebuie avut mare grijă să nu ardeți zahărul și oala și să vă ardeți mâinile când adăugați apă. La prăjituri și umpluturi se adaugă caramel lichid, la care se adaugă lapte, unt sau smântână pentru frișcă în loc de apă în loc de apă.

Avem nevoie:
250 g zahăr
250 ml smantana pentru frisca
Se pune zaharul intr-o oala si se dizolva amestecand. Adauga frisca - ai grija de maini sa nu ne oparim si amesteca-o cu caramelul. Putem păstra un astfel de caramel mai mult timp într-o sticlă la frigider.