🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Dacă avem o masă festivă, de exemplu la o zi de naștere sau de Crăciun, care are trei feluri de mâncare, ar trebui să respectăm aceste principii:

  • Aranjam tacamurile de la stanga la dreapta: furculita, cutitul, lingura. Poziționați-le astfel încât oaspeții să înceapă să le ia din exterior înăuntru.
  • Farfuria este situată între furculiță și cuțit.
  • Întoarcem lama cuțitului spre farfurie
    Alimentele solide ar trebui să fie în stânga și lichidele în dreapta. De aceea farfuria de paine sau cea cu salata se aseaza in stanga deasupra furculitei si cupele in dreapta deasupra cutitului si lingura.
  • Un cuțit mic pentru unt va fi pe o farfurie de pâine.
  • Asezam o furculita mica pentru desert in stanga intre furculita de friptura si farfurie sau deasupra farfurii.
  • Șervețelul este fie sub furculiță, fie lângă el.
  • Daca sunt mai multe cupe, le poti aseza fie in ordine de la stanga la dreapta, fie in forma de triunghi in dreapta.

Atunci când decoram o masă festivă, cel mai mult ne putem juca cu un șervețel, șervețel sau agrafe. Există multe modele și culori diferite ale acestor produse pe care le putem adapta la eveniment. Șervețelele pot rămâne ușor pliate, le putem împături și în fețe interesante.

Iată cum să faci un șervețel simplu:

  1. Desfaceți complet șervețelul și îndoiți toate vârfurile șervețelului în mijloc.
  2. Din nou, îndoiți toate vârfurile șervețelului spre centru.
  3. Întoarceți șervețelul în cealaltă parte și îndoiți toate vârfurile înapoi în mijloc.
  4. Sub partea de jos a fiecărui șervețel, trageți urechea în sus.