🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Probabil că ați auzit o mulțime de trucuri despre cum să dezghețați un lacăt înghețat. Cu toate acestea, nu toate merită încercate, iar unele dintre ele pot fi dezastruoase pentru lacătul tău. Deci, ce să faceți când blocarea îngheață sau cum să o preveniți?

Cea mai obișnuită modalitate este să încălziți cheia și apoi să o introduceți treptat în lacăt. Cu toate acestea, din cauza influenței căldurii, structura cheii este perturbată, ceea ce duce la deteriorarea sau chiar spargerea acesteia. Acest lucru este valabil și pentru turnarea apei fierbinți direct pe lacăt. Dacă temperaturile sunt scăzute, apa din castel îngheață din nou foarte repede. O modalitate mai economică este să încălzim treptat broasca cu un uscător de păr, dacă avem acces la un uscător de păr și la curent.

Dezghețatoarele destinate direct încuietorilor sunt o opțiune bună. Alți solvenți pot deteriora ireversibil nu numai mecanismul de blocare, ci și împrejurimile, inclusiv culoarea ușii, care în cele din urmă va fi mult mai scumpă decât cumpărarea unui astfel de dezghețator. Dezghețatoarele de blocare pot fi folosite și pentru întreținerea de rutină, adică lubrifiere sau curățare.

Puteți găsi dezghețatorul de blocare aici.

Lacătele sunt adesea expuse la condiții climatice dure și din cauza frecvenței mai mici de utilizare, de exemplu în șoprone sau căsuțe, adesea se blochează sau îngheață. Este suficient ca broasca sa fie intorsa cu gaura cheii in sus, iar umiditatea din imprejurimi combinata cu temperaturile scazute isi vor face treaba. Dacă nu doriți să vă faceți inconfortabile primele momente la cabană luptând cu un castel înghețat, cumpărați unul care este, de asemenea, conceput pentru vreme extremă și care poate rezista vântului, ploii, zăpezii și schimbărilor de temperatură. Un lacăt de calitate vă va dura mulți ani.


Puteți găsi oferta noastră de încuietori aici.