🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Castanele comestibile contin vitamina A, C, B, E, K, fier, calciu, proteine, carbohidrati, potasiu. Ele susțin memoria, digestia, circulația sângelui. Pot fi consumate si de celiaci, sunt benefice persoanelor care sufera de boli de inima si hipertensiune, deoarece nu contin gluten sau sodiu. Au un efect pozitiv asupra oboselii, durerilor de cap.

Coacerea în cuptor

Tăiem castanele pe peretele convex în formă de X. Ne asigurăm că tăiem toată coaja, dar avem grijă și să nu ne tăiem mâinile. Le așezăm pe o farfurie, tăiate în sus în munte. Se coace la 220°C aproximativ 25 de minute până când castanele încep să se topească. După ce le scoateți, acoperiți-le timp de 15 minute cu o cârpă umedă, astfel încât să se aburească - se vor decoji mai ușor.

Nu trebuie să păstrăm castane mult timp, acestea vor rămâne câteva zile la frigider. Merită să le cumpărați proaspete și coapte, de preferință de la cultivatori sau de la piață. Cele mai bune gusturi proaspăt coapte.