🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei


Porumbul este o cereală sănătoasă care nu conține gluten și, prin urmare, poate fi consumată și de celiaci. Cu toate acestea, conține vitamine B, vitamina A și vitamina E, precum și minerale precum fosfor, potasiu, calciu și magneziu. Datorită acestui fapt, este benefic pentru sistemul nervos și performanța generală, pentru o piele sănătoasă și, de asemenea, previne apariția ridurilor.


Când gătiți porumb, selecția acestuia este importantă. Cel mai bine este să-l crești acasă, dar dacă nu ai această opțiune, caută-l la cultivatorii sau piețele locale. Cumpărați porumb dulce care este cel mai bun pentru mâncare. Cele mai bune sunt spicele care sunt ușor galbene și au boabele frumos aranjate. Porumbul imatur este palid, iar spicele supracoapte sunt distinct galbene.




Gătitul porumb


Avem nevoie

  • apă
  • spice de porumb
  • sare
  • unt sau unt de plante

Fierbe apa intr-o oala suficient de mare. Când apa începe să fiarbă, putem pune câteva frunze interioare de porumb pe fund, care vor adăuga mai multă aromă. Asezam apoi porumbul pe frunze astfel incat sa fie complet in apa. Nu sărați apa, porumbul s-ar întări în timpul gătitului. Gătiți porumbul dulce timp de aproximativ 15 minute. Daca avem spice mai mici de porumb furajer, le gatim cam 35-40 de minute. Putem testa și dacă porumbul este gătit cu furculița. Boabele trebuie să fie moi și flexibile dacă se întăresc în apă prea mult timp.

Scoateți porumbul fiert moale din oală și lăsați-l să se scurgă. Se sare pe fiecare parte și se adaugă untul direct pe farfurie.

Vă dorim un gust bun