🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei



Avem nevoie:

  • făină semi-grunjoasă
  • 1 ou
  • putina sare
  • ceva apa
  • mac măcinat
  • zahăr măcinat
  • unt



Se face un aluat din faina, ou si un praf de sare. Este nevoie de aproximativ 400 g de făină, dar depinde de mărimea oului. Daca aluatul este prea tare putem adauga apa, daca este prea moale mai adaugam faina. Întindeți aluatul prelucrat într-o foaie de aproximativ 1 milimetru grosime. O taiem in jumatate si punem piesele una peste alta, le taiem fasii de 3-4 centimetri, pe care apoi le stivuim una peste alta. Acum începem să tăiem tăiței mai groși. Aveți grijă să nu apăsați aluatul pentru ca tăițeii să nu se lipească. Întindeți tăițeii tăiați lejer pe tablă. Dacă sunt prea multe, pot fi uscate bine și folosite mai târziu. Fierbeți tăițeii în apă clocotită până când se înmoaie. Adăugați untul, semințele de mac măcinate și zahărul după gust.


Vă dorim un gust bun.