🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Avem nevoie

4 cartofi mai mari, 1 linguriță sare, 300 g făină semi-grunjoasă, 250 g bryndza, 200 g bacon.

Abordare

Curatam cartofii si ii radem cu razatoarea de mana sau cu un mixer sau rasnita cu tambur de pesmet. Cand avem cartofi rasi si vedem ca contin multa apa – depinde de soi sau daca avem cartofi tineri, putem sa-i scurgem sa avem mai multe galuste de cartofi decat faina.

Adăugați treptat făina. Aluatul are consistenta potrivita cand avem un clocot in el. Dacă încă nu suntem siguri dacă aluatul este subțire, putem încerca să punem o pereche de găluște în apă clocotită. Daca nu se deschid si isi pastreaza forma, avem gata un aluat bun.

Tăiați baconul și prăjiți încet la foc mic. Împingem aluatul în apă clocotită cu sare printr-o găluște. Amestecați găluștele din când în când în timpul gătirii. Lăsați-le să se gătească aproximativ 10-15 minute până când plutesc la suprafață.

Scurgeți găluștele fierte și puneți-le într-un bol mai mare, unde le amestecăm cu bryndza. Dacă am adăugat puțină sare în aluat, îl putem repara acum. Se presara cu bacon si se serveste.

Pofta buna