🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Emailarea este cunoscută de mii de ani - de exemplu în China, India, Egipt. La început a fost folosit în producția de bijuterii, abia mai târziu au început să fie emailate recipientele cu apă și alte vase.


Emailul este o topitură silicioasă legată de sticlă, dar și de porțelan, care creează un strat protector integral cu un caracter neted și strălucitor pe metal. Temperatura de ardere în cuptor este exact la interfața dintre sticlă și porțelan. Chiar dacă smalțul este fragil, poate supraviețui sute de ani fără a-și schimba culoarea sau luciul. Avantajul său este rezistența mare, durata de viață lungă și întreținerea ușoară. Poate fi folosit și pentru inducție sau în cuptor. Dacă suprafața smalțului nu este deteriorată, aceasta poate fi spălată și în mașina de spălat vase.


Îngrijirea articolelor de email:

Cel mai important este:

  • păstrați precauția normală în timpul utilizării, ceea ce va preveni zgârierea suprafeței emailate
  • nu folosiți abrazivi sau perii de sârmă în timpul curățării și întreținerii
  • urmați instrucțiunile de utilizare și instrucțiunile producătorului


Înainte de a utiliza articolele emailate pentru prima dată, spălați-le bine cu apă caldă cu agenți de curățare neutri, neagresivi și neabrazivi. De asemenea, se spală după fiecare utilizare.

La întreținerea și utilizarea articolelor emailate, nu folosiți obiecte metalice ascuțite care le-ar putea deteriora suprafața. Se recomanda folosirea numai a ustensilelor de bucatarie din lemn, teflon sau silicon.

Vasele fierbinți nu se răcesc niciodată brusc - stratul de email s-ar putea crăpa și se poate desprinde. Smalțul este susceptibil la deteriorare mecanică și ciobire.