🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Avem nevoie

  • castraveți,
  • încărcător,
  • oţet,
  • zahăr,
  • un morcov,
  • ceapă,
  • mărar,
  • apă,
  • si cateva frunze de telina sau putin hrean dupa gust.

Baza este cu siguranță un încărcător. Este posibil să-l faci acasă - doar puțin piper, semințe de muștar și sare. Dar nu vei strica nimic nici măcar cumpărat din magazin. Indiferent dacă faceți o cantitate mare sau o sticlă, nu trebuie să vă faceți griji că încărcătorul rămâne. Nu este complicat de realizat conform instructiunilor de pe ambalaj, iar dupa gatire si racire se poate pastra cateva luni in sticle curate si scoase ori de cate ori este nevoie. Dacă rămâne după fierberea castraveților, se va folosi la fierbere ciuperci sau dovlecel.


Și acum castraveții. Curatam bine castravetii si ii spalam. Vom pregati sticle, daca nu au avut timp sa se usuce, doar clatiti-le cu putin otet sau cu un incarcator.


Tăiați ceapa și morcovii curățați în bucăți mici și puneți puțin pe fund în fiecare sticlă. Este o legumă care se găsește în aproape fiecare gospodărie la îndemână. După gătit, poate fi consumat împreună cu castraveții și le dă un gust puțin diferit. Pentru o schimbare, putem încerca să adăugăm o bucată de hrean. Apoi încărcăm castraveții ferm, dar nu complet până la refuz. Adăugați o crenguță mică de țelină și mărar în partea de sus a fiecărei sticle. Turnam un incarcator rece si il lasam sa stea cel mai bine de seara pana dimineata.


Apoi gătiți într-o oală mare și puneți o bucată de pânză pe fund. Putem face cateva gauri in ea ca sa nu ne ridice apa clocotita. Sticlele nu trebuie să se atingă nici de oală, nici între ele pentru a nu se sparge și apa din oală nu trebuie să ajungă la capace, trebuie să fie la aproximativ 1,5 cm sub ele. Aduceți la fiert și fierbeți sticlele mici pentru aproximativ 7 minute și sticlele mari pentru aproximativ 10 minute. Scoateți sticlele și întoarceți-le cu susul în jos sau doar acoperiți-le cu o cârpă umedă rece.