🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

De ce ar trebui să mâncăm orez? Orezul conține carbohidrați complecși, din care provine până la 85 la sută din energie, dar are un indice glicemic scăzut, deci nu deranjează nivelul zahărului din sânge. De asemenea, este bogat în vitamine B și minerale și oligoelemente - fosfor, potasiu și fier. Nu contine gluten sau grasimi, asa ca il poti consuma pentru boala celiaca si probleme de colesterol.

Cum altfel să folosești orezul acasă? Orezul absoarbe umezeala, mirosul si are proprietati termice excelente si nu numai cele care pot fi folosite acasa:

  • Pentru a elimina umezeala din dulapuri, turnați orezul în pungile de in și așezați-le pe unul dintre rafturi.

  • Orezul poate fi folosit și pentru a curăța vazele înguste sau gâtul ceainicului - puneți puțin orez, detergent și apă într-o vază, acoperiți gaura cu palma și amestecați bine.

  • Încălzim umplutura de tampon cu orez într-un cuptor cu microunde pentru aproximativ un minut și poate fi folosită pentru dureri de spate sau crampe.

  • Câteva boabe de orez în agitatorul de sare îl vor împiedica să se ude și să se aglomereze. Va ajuta si in rafturile unde depozitam sare, faina sau zahar, fie intr-o punga de in sau intr-un bol mic.

  • Dacă aveți nevoie de un suport pentru cuțite, turnați orezul într-un borcan de sticlă mai mare și îl puteți folosi.

  • Pentru a păstra bijuteriile frumoase și să nu se întunece în timp ce sunt în cutia de bijuterii, adăugați câteva boabe de orez la ele.