Pomelo (Citrus maxima) provine din Asia de Sud-Est, unde este încă cultivat. Este nevoie de 8 ani pentru ca planta să dea roade, motiv pentru care cultivarea ei nu s-a răspândit în alte țări. O mare parte din greutatea și volumul pomeloi sunt necomestibile, doar pulpa interioară este comestibilă.



În funcție de soi, pomelo are o culoare verde deschis sau galben, iar pulpa din interior este colorată în alb, roz sau roșu. Pomelo în 100 g conține 38 de calorii, 89 g apă, 9,6 g carbohidrați, 0,8 g proteine, 1 g fibre și 0,04 g grăsimi. Conține în principal vitamina C și, în cantități mai mici, vitamina A și B. Mineralele includ potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și zinc.



Pomelo:

  • întărește imunitatea
  • susține digestia
  • ajută la reglarea tensiunii arteriale
  • ajută la reducerea greutății
  • previne convulsiile
  • mentine pielea sanatoasa
  • menține o cavitate bucală sănătoasă