Porumbarul (Prunus spinosa)
Porumbarul este un arbust mare de foioase, care este larg distribuit în Europa, Africa de Nord și Asia Mică. Primavara infloreste cu flori albe, cu care se prepara un ceai sanatos. Toamna, tufișurile sunt acoperite cu mici fructe albastre, greu de separat în sâmburi, au pulpa verde și un gust foarte amar și acru.
Dar acest fruct este foarte sănătos. Pe lângă grăsimi, carbohidrați, fibre și proteine, conțin și vitaminele A, B, C și E, acizi organici, compuși organici, flavonoide, taninuri, din minerale conțin cupru, potasiu, fier, fosfor, magneziu, mangan, calciu. , zinc, sulf, acizi grași omega 3, omega 6 și omega 9.
Efecte
- susține digestia (îmbunătățește metabolismul)
- au efecte expectorante și reduc inflamația gâtului
- protejează împotriva cancerului
- ele purifică rinichii (purifică sângele, îndepărtează sarea din organism)
- ele mențin inima sănătoasă
- ele detoxifică organismul
Decoct de porumbarulu
Avem nevoie:
200 g de fructe
1 litru de vin roșu
Abordare:
Deschidem fructele si le acoperim cu vin rosu. Gatiti intr-o oala acoperita la foc mic timp de 5 minute. Se strecoară printr-o cârpă și se toarnă într-o sticlă care se poate închide. Acest decoct ajută, de exemplu, cu probleme intestinale sau diaree.