Reteta de tort - miel de Paste
O rețetă simplă de cană
Avem nevoie:
- 1 cană de zahăr pudră
- 3⁄4 cană unt, topit
- 2 căni de făină semi-grunjoasă
- 1 cană de lapte
- 1 cl coaja de lamaie
- 4 ouă
- 10 picături de aromă de vanilie
- vârf de cuțit de sare
- stafide pentru ochi
- 1 bucată de zahăr vanilat pentru decor
Procedura (timp de preparare inclusiv coacere aproximativ 75 de minute)
Amesteca toate ingredientele uscate - faina cu praful de copt si zaharul intr-un bol. Adaugă treptat coaja de lămâie dintr-o lămâie bine spălată, ouăle, untul, laptele și esența de vanilie. Amesteca bine amestecul. Se formează un aluat flexibil, pe care îl turnăm într-o formă unsă cu făină pentru mielul de Paște. Coaceți mielul într-un cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50-60 de minute, în funcție de experiența dumneavoastră cu cuptorul.
După coacere, înfășurați forma într-un prosop umed și lăsați-o să se usuce. Apoi întoarceți mielul și decorați cu zahăr vanilat și stafide.
În oferta noastră, puteți găsi o matriță pentru un miel de Paște sau un iepure.