🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

O rețetă simplă de cană


Avem nevoie:

  • 1 cană de zahăr pudră
  • 3⁄4 cană unt, topit
  • 2 căni de făină semi-grunjoasă
  • 1 cană de lapte
  • 1 cl coaja de lamaie
  • 4 ouă
  • 10 picături de aromă de vanilie
  • vârf de cuțit de sare
  • stafide pentru ochi
  • 1 bucată de zahăr vanilat pentru decor


Procedura (timp de preparare inclusiv coacere aproximativ 75 de minute)

Amesteca toate ingredientele uscate - faina cu praful de copt si zaharul intr-un bol. Adaugă treptat coaja de lămâie dintr-o lămâie bine spălată, ouăle, untul, laptele și esența de vanilie. Amesteca bine amestecul. Se formează un aluat flexibil, pe care îl turnăm într-o formă unsă cu făină pentru mielul de Paște. Coaceți mielul într-un cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 50-60 de minute, în funcție de experiența dumneavoastră cu cuptorul.

După coacere, înfășurați forma într-un prosop umed și lăsați-o să se usuce. Apoi întoarceți mielul și decorați cu zahăr vanilat și stafide.


În oferta noastră, puteți găsi o matriță pentru un miel de Paște sau un iepure.

Forma keramická zajac, 1-dielna