🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Un vas din ceramică nesmălțuită, adică lut ars, este excelent pentru prepararea alimentelor fără utilizarea grăsimilor. Înainte de coacere, acest recipient este înmuiat în apă, care este eliberată treptat în timpul încălzirii și coacerii treptate. Cu toate acestea, este important să urmați procedura pentru ca această oală să poată servi cât mai bine și cât mai mult timp.
 
 
Coacerea
 
Înainte de utilizare, prăjitorul trebuie scufundat în apă timp de 20 de minute și apoi puteți pune mâncare în el. Puneți tava umplută într-un cuptor rece, astfel încât temperatura să crească pas cu pas.
 
Mâncarea este coaptă în suc propriu, nu este nevoie de grăsime adăugată pentru preparare. Datorită evaporării treptate a apei din porii vasului de lut, carnea nu se usucă deloc și rămâne sucul minunat plin de aromă și arome. Daca vrei ca mancarea sa fie crocanta, o poti prepara fara capac.
 
Curatenie
 
Nu folosiți detergenti pentru curățare, aceștia ar putea pătrunde în porii tăvii de copt. Prin urmare, curățați tava de copt folosind apă caldă curată și o perie de sârmă nemetalic. Se lasă să se usuce bine și se păstrează neacoperit.
 
Ceramica nesmălțuită este predispusă la crăpare, de aceea este necesar ca temperatura să crească treptat în timpul arderii. Dacă este necesar să ungeți vasul, folosiți apă caldă și când scoateți vasul de copt din cuptor, așezați-l întotdeauna pe un prosop moale și uscat sau alt covoraș. Acest lucru va asigura că nu există șoc termic sau daune mecanice.