🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Salvia conține o cantitate mare de substanțe benefice precum vitaminele A, C, E și vitaminele din grupa B, minerale - potasiu, calciu, magneziu, zinc și acid folic. De asemenea, conține flavonoide, adică antioxidanți cu efect antiinflamator, saponine, care au, la rândul lor, efecte antibacteriene, antifungice și antivirale, și fitoestrogeni - hormoni naturali care au un efect pozitiv asupra sistemului reproducător masculin și feminin.
 
 
 
 
Efecte asupra sănătății:
 
  • Cataplasmele ajută la durerile de dinți și articulații.
  • Gargara va ameliora durerea în gât.
  • Ameliorează inflamația.
  • Are un efect pozitiv asupra digestiei.
  • Previne transpirația excesivă.
  • Ajută la răceli, gripă, astm și alte boli respiratorii.
  • Contribuie la tratarea problemelor femeilor.
  • Reglează menstruația neregulată.
  • Va ajuta la inflamarea sistemului urinar.
  • Are un efect pozitiv asupra sistemului nervos.
  • Ameliorează nervozitatea, stresul, epuizarea.
  • Întărește părul.
 
 
 
 
Salvia ca condiment este folosită pentru carne, vânat, pește, sosuri, brânzeturi, pentru prepararea untului din plante sau a pateurilor. Frunzele zdrobite proaspete sau uscate pot fi adăugate la feluri de mâncare. Este recomandabil să folosiți un amestec de salvie, busuioc sau rozmarin pentru a condimenta untul de plante.
 
 
 
 
Și aici totul se aplică cu moderație. Salvia conține cantități moderate de tuyonă, care poate provoca probleme digestive și crampe. De exemplu, se recomandă să nu beți mai mult de trei căni de ceai pe zi din această plantă. De asemenea, nu trebuie utilizat de femeile însărcinate și care alăptează, pentru ca producția lor de lapte să nu se oprească. Nu este potrivit nici pentru copii mici.