🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Bechamel este un sos francez care formează baza multor alte feluri de mâncare și sosuri. Se adaugă la preparate coapte precum lasagna sau sufleuri. În regiunea noastră, o ajutăm să gătească mărar sau sos de hrean.


Avem nevoie:

30 g de făină simplă

30 g unt

500 ml lapte

putina sare, piper negru, nucsoara macinata


Abordare:

Topiți untul într-o oală la foc mic. Este bine sa folosim o oala de calitate mai buna cu fundul aspru pentru a nu arde untul. Apoi adaugam faina si amestecam mai putin de 3 minute, amestecand continuu. Adăugați laptele și amestecați timp de încă douăzeci de minute. În funcție de ce avem nevoie de acest sos și de ce ingrediente avem, putem adăuga bulion sau smântână de gătit în loc de lapte. Asezonați sosul cu sare și piper.

Adăugând mărar tocat mărunt, avem sos de mărar. Gătiți doar câțiva cartofi și un ou și avem un prânz delicios pe masă.


Pofta buna!