Sos bechamel
Bechamel este un sos francez care formează baza multor alte feluri de mâncare și sosuri. Se adaugă la preparate coapte precum lasagna sau sufleuri. În regiunea noastră, o ajutăm să gătească mărar sau sos de hrean.
Avem nevoie:
30 g de făină simplă
30 g unt
500 ml lapte
putina sare, piper negru, nucsoara macinata
Abordare:
Topiți untul într-o oală la foc mic. Este bine sa folosim o oala de calitate mai buna cu fundul aspru pentru a nu arde untul. Apoi adaugam faina si amestecam mai putin de 3 minute, amestecand continuu. Adăugați laptele și amestecați timp de încă douăzeci de minute. În funcție de ce avem nevoie de acest sos și de ce ingrediente avem, putem adăuga bulion sau smântână de gătit în loc de lapte. Asezonați sosul cu sare și piper.
Adăugând mărar tocat mărunt, avem sos de mărar. Gătiți doar câțiva cartofi și un ou și avem un prânz delicios pe masă.
Pofta buna!