🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Ciișurile sunt excelente și cu pâine și ceapă. Doar încălziți-le în cuptorul cu microunde cu puțin unguent pentru a nu rămâne uscate. Dar ele pot fi folosite și în alte moduri, pentru că cine nu ar cunoaște răspândirea sumbră sau pagatches morocănos.

Zgură răspândită

Avem nevoie:

200 g cirele, 2 oua fierte tari, 1 ceapa mica, 2-3 lingurite de mustar intreg si condimente si sare dupa gust.

Amestecam cirele, ouale fierte si ceapa. Ciișii pot fi măcinați pe o mașină de tocat carne sau chiar pe un satar. Adaugam mustar si sare si piper negru dupa gust. Este excelent cu pâine sau pâine prăjită de casă. Cunoaștem și diverse variații - cu ardei capia sau lech.

Oškvarkové pagáče

Avem nevoie:

500 g făină simplă, 250 ml lapte integral, 100 g smântână, 1 ou mai mare, 30 g drojdie, 20 g sare, 10 g zahăr, 250 g zgură măcinată, piper negru măcinat după gust

Adăugați drojdia la 150 ml de lapte cald, adăugați o linguriță de făină simplă și zahăr și amestecați bine. Lasam sa stea aproximativ 15 minute la temperatura camerei pana cand drojdia creste. Într-un bol se toarnă făina rămasă, sarea și piperul măcinat, se amestecă și se adaugă drojdia, laptele, smântâna, ouăle și se amestecă aluatul. Acoperit cu o cârpă, se lasă la fermentat aproximativ 45 de minute într-un loc cald.

Întindem aluatul, îl ungem cu resturi și îl traducem. Apoi rulați din nou aluatul la aproximativ 2 cm și tăiați roțile. Asezam mazarea pe o tava tapetata cu hartie de copt, le frecam cu oua si coacem la 200°C aproximativ 15 - 20 de minute.

Vă dorim bun gust