🚚 Livrare gratuită pentru comenzi de peste 300 Lei

Puteți găsi sfaturi despre cum să pregătiți suprafețele pentru depozitarea culturilor în articolul anterior aici.


O bună păstrare a cartofilor îi va ajuta nu numai pe cei care îi plantează, ci și pe cei care doresc să cumpere provizii pentru toată iarna toamna. Avantajul acestei strategii este că depozitarea adecvată evită, de exemplu, înghețarea sau tratamentele chimice anti-încolțire care sunt comune în depozitarea comerciantului.

O procedură simplă pentru depozitarea cartofilor în lăzi:

  • Cartofii trebuie lăsați să stea și să se usuce după recoltare - aceasta este perioada de „vindecare”. Ar trebui să se usuce în aproximativ 2 săptămâni, pe vreme bună, dar nu în lumina directă a soarelui. Apoi alegeți-le cu atenție și aruncați bucățile semnificativ deteriorate, bolnave sau verzi.
  • Lăsați cartofii sortați să „respire” într-o cameră întunecată, bine ventilată, cu o temperatură de aproximativ 12-17 °C.
  • Păstrați cartofii în lăzi sterilizate la o înălțime de aproximativ 60 cm, astfel încât toate straturile să aibă o bună alimentare cu aer. Această înălțime va facilita, de asemenea, inspectarea și ridicarea cartofilor pentru a îndepărta bucățile putrezite sau deteriorate în alt mod.


Temperatura de depozitare a cartofilor trebuie să fie de aproximativ 4-6 °C și umiditate ridicată. Dacă cartofii sunt depozitați corespunzător, aceștia pot dura 6-8 luni.